Sütőben sült fahéjas fánkok recept

Hozzávalók:
- 40 dkg sima liszt
- 2 dkg élesztő
- 1 dl tej (langyos)
- 1 tk só
- 6,5 dkg cukor
- 1 dl tej
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 ek olaj
- cukor
- őrölt fahéj
Elkészítése:
A langyos tejben egy kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Az átszitált meleg lisztet összekeverjük a sóval, cukorral. Hozzáadjuk az élesztős tejet, tojássárgákat és az olajat. Rugalmas tésztát gyúrunk. Meleg helyen 60-90 perc alatt a duplájára kelesztjük.
Lisztezett deszkán kissé szétlapogatjuk, kb. 2,5 cm vastagra, és 16 egyforma darabra vágjuk. Fánkokat formázunk belőlük, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Negyed órát még kelesztjük, addig bekapcsoljuk a sütőt.
Előmelegített sütőben 180 °C légkeverésen kb. 8-12 percet sütjük (vagy míg szép barna nem lesz). Még melegen megkenjük olvasztott vajjal és fahéjas cukorban meghempergetjük.
Tipp:
https://www.youtube.com/watch?v=sqcZobfeop4
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »