Sütőben sült fahéjas fánkok recept

Hozzávalók:
- 40 dkg sima liszt
- 2 dkg élesztő
- 1 dl tej (langyos)
- 1 tk só
- 6,5 dkg cukor
- 1 dl tej
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 ek olaj
- cukor
- őrölt fahéj
Elkészítése:
A langyos tejben egy kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Az átszitált meleg lisztet összekeverjük a sóval, cukorral. Hozzáadjuk az élesztős tejet, tojássárgákat és az olajat. Rugalmas tésztát gyúrunk. Meleg helyen 60-90 perc alatt a duplájára kelesztjük.
Lisztezett deszkán kissé szétlapogatjuk, kb. 2,5 cm vastagra, és 16 egyforma darabra vágjuk. Fánkokat formázunk belőlük, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Negyed órát még kelesztjük, addig bekapcsoljuk a sütőt.
Előmelegített sütőben 180 °C légkeverésen kb. 8-12 percet sütjük (vagy míg szép barna nem lesz). Még melegen megkenjük olvasztott vajjal és fahéjas cukorban meghempergetjük.
Tipp:
https://www.youtube.com/watch?v=sqcZobfeop4
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »