Sütőben sült fahéjas fánkok recept
Hozzávalók:
- 40 dkg sima liszt
- 2 dkg élesztő
- 1 dl tej (langyos)
- 1 tk só
- 6,5 dkg cukor
- 1 dl tej
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 2 ek olaj
- cukor
- őrölt fahéj
Elkészítése:
A langyos tejben egy kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Az átszitált meleg lisztet összekeverjük a sóval, cukorral. Hozzáadjuk az élesztős tejet, tojássárgákat és az olajat. Rugalmas tésztát gyúrunk. Meleg helyen 60-90 perc alatt a duplájára kelesztjük.
Lisztezett deszkán kissé szétlapogatjuk, kb. 2,5 cm vastagra, és 16 egyforma darabra vágjuk. Fánkokat formázunk belőlük, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Negyed órát még kelesztjük, addig bekapcsoljuk a sütőt.
Előmelegített sütőben 180 °C légkeverésen kb. 8-12 percet sütjük (vagy míg szép barna nem lesz). Még melegen megkenjük olvasztott vajjal és fahéjas cukorban meghempergetjük.
Tipp:
https://www.youtube.com/watch?v=sqcZobfeop4
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

