Hozzávalók:
Elkészítése:
A langyos tejben egy kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Az átszitált meleg lisztet összekeverjük a sóval, cukorral. Hozzáadjuk az élesztős tejet, tojássárgákat és az olajat. Rugalmas tésztát gyúrunk. Meleg helyen 60-90 perc alatt a duplájára kelesztjük.
Lisztezett deszkán kissé szétlapogatjuk, kb. 2,5 cm vastagra, és 16 egyforma darabra vágjuk. Fánkokat formázunk belőlük, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Negyed órát még kelesztjük, addig bekapcsoljuk a sütőt.
Előmelegített sütőben 180 °C légkeverésen kb. 8-12 percet sütjük (vagy míg szép barna nem lesz). Még melegen megkenjük olvasztott vajjal és fahéjas cukorban meghempergetjük.
https://www.youtube.com/watch?v=sqcZobfeop4