Stíriai metélt recept
Ők is elkészítették
 
                            Elkészítése:
A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, egy kicsit ragadós tésztát kell, hogy kapjunk. Jól belisztezzük deszkán ujjnyi vastagságúra nyújtjuk , majd kb 1 cm széles és 4 cm hosszúságú metélteket vágunk. Lobogó sós vízben puhára főzzük.
Amíg fő a tészta addig elkészül a tojáshab:
A vajat, tejfölt, tojás sárgáját, cukrot és a citromhéjat jól kikeverjük.A tojásfehérjét habbá verjük , majd a masszához óvatosan hozzákeverjük. Egy gáztepsit kimargarinozunk zsemlemorzsával beszórjuk,a megfőtt tésztát belehalmozzuk majd ráöntjük a masszát és eloszlatjuk. 30 perc alatt készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
 
				
				Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom » 
				
				Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom » 
				
				12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom » 
				
				Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom » 
				
				12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom » 
				
				10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
 
											
											
 
 