Stíriai metélt recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, egy kicsit ragadós tésztát kell, hogy kapjunk. Jól belisztezzük deszkán ujjnyi vastagságúra nyújtjuk , majd kb 1 cm széles és 4 cm hosszúságú metélteket vágunk. Lobogó sós vízben puhára főzzük.
Amíg fő a tészta addig elkészül a tojáshab:
A vajat, tejfölt, tojás sárgáját, cukrot és a citromhéjat jól kikeverjük.A tojásfehérjét habbá verjük , majd a masszához óvatosan hozzákeverjük. Egy gáztepsit kimargarinozunk zsemlemorzsával beszórjuk,a megfőtt tésztát belehalmozzuk majd ráöntjük a masszát és eloszlatjuk. 30 perc alatt készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »

