Stíriai metélt recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók.
- 30 dkg tehéntúró
- 5 ek liszt
- 5 ek vaj
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl tejföl
- 4 ek porcukor
- 1 mk só
- 1 citrom reszelt héja
- 1 ek morzsa
- ízlés szerint mazsola
Elkészítése:
Az áttört túróhoz adjuk a lisztet, a sót, 2 kk cukrot, 1 egész tojást, és 0,5 dl tejfölt. Összegyúrjuk, cipót formálunk, ezt kinyújtjuk 1 cm vastagra, és széles metéltre vágjuk. Sós vízben kifőzzük, leöblítjük, és lecsepegtetjük.
2 tojássárgát kikeverünk 4 ek vajjal, hozzátesszük a maradék tejfölt, a cukrot, és a citromhéjat. Elkeverjük a jól lecsepegtetett metélttel. A 2 tojásfehérjét habbá verjük, és belekeverjük.
Vajjal kikent tűzálló tálat meghintünk morzsával, beleöntjük a metéltet, és lassú tűzön kb. 30 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »