Stíriai metélt

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók.

  • 30 dkg tehéntúró
  • 5 ek liszt
  • 5 ek vaj
  • 3 tojás
  • 1 dl tejföl
  • 4 ek porcukor
  • 1 mk só
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 ek morzsa
  • ízlés szerint mazsola

Elkészítése:

Az áttört túróhoz adjuk a lisztet, a sót, 2 kk cukrot, 1 egész tojást, és 0,5 dl tejfölt. Összegyúrjuk, cipót formálunk, ezt kinyújtjuk 1 cm vastagra, és széles metéltre vágjuk. Sós vízben kifőzzük, leöblítjük, és lecsepegtetjük.

2 tojássárgát kikeverünk 4 ek vajjal, hozzátesszük a maradék tejfölt, a cukrot, és a citromhéjat. Elkeverjük a jól lecsepegtetett metélttel. A 2 tojásfehérjét habbá verjük, és belekeverjük.

Vajjal kikent tűzálló tálat meghintünk morzsával, beleöntjük a metéltet, és lassú tűzön kb. 30 perc alatt megsütjük.