Spenótos tészta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 45 dkg spenótpüré
- 30 dkg pulya/csirkesonka
- 20 dkg sajtkrém vagy natúr vajkrém
- 25 dkg szélesmetélt (de bármilyen jó)
- 4 gerezd fokhagyma
- fehér bors
Elkészítése:
A felcsíkozott sonkát (először szeleteltesd) vékonyra csíkozom, olajon kicsit megfuttatom (ne pirítsd,mert rágós lesz). Hozzáadom a felolvadt vagy a friss spenótot, a fehér borsot (én nem szoktam sózni,mert a sonka és a sajtkrém alapban sós) sűrű szószt főzök. Ezután belekeverem a sajt-, vagy vajkrémet, a préselt fokhagymát, majd összefőzöm. A tésztát kifőzöm, összekeverem a szósszal és tálalom, ha valaki szereti tehet a tetejére reszelt sajtot!
Egyszerű és finom! Én például a spenótfőzeléket nem eszem meg, de ezt imádom!
Jó étvágyat mindenkinek!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

