Spenótos spagetti recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 csomag spagetti tészta
- 15 dkg spenót (frissből szoktam készíteni)
- 3 dl főzőtejszín,vagy egy nagy doboz tejföl
- 1 fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só, bors
- egy csipet szerecsendió(ez el is maradhat)
- 20 dkg húsos szalonna vékonyra szeletelve(bacon)
Elkészítése:
Egy lábasban kevés olajon megpirítjuk a hagymát,fokhagymát,erre tesszük a spenótot. Felengedjük a tejszínnel,vagy a tejföllel,ízesítjük sóval, borssal,szerecsendióval. Összeforraljuk,kb 3 perc,és a már szokásos módon kifőtt spagettit ebbe a spenótos szószba beleforgatjuk.
A tetejére pirított szalonna csíkokat teszünk.
Jó étvágyat hozzá!
Tipp:
Én tejszínnel készítettem,mert szerintem ez krémesebb lágyabb íz,de hogy olcsó legyen ezért lehet a tejföl is. Nem fagyasztott spenótot használtam, hanem frisset,ma már télen is beszerezhető a zöldségesnél,áruházakban dobozolva. Nagyon szeretjük ezt a gyors és finom tésztát!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.