Spenótos rakottas recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg mirelit spenót
- 0,5 l tej
- 2 ek olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek liszt
- só
- bors
- 2 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg csavaros tészta
- 5 dkg trappista sajt
Elkészítése:
Olajon megpirítjuk a zúzott fokhagymát, hozzáadjuk a lisztet, kicsit pirítjuk, majd felöntjük a tejjel, hozzáadjuk a spenótot. Sűrűsödésig főzzük. Sózzuk, borsozzuk.
A tésztát sós, forró vízben kifőzzük, leszűrjük, majd a felvert tojást hozzá keverjük. A spenótos főzeléket is belekeverjük, majd olajozott, kapcsos tortaformába (24 cm) kanalazzuk.
180 fokon sütjük addig, amíg megpirul a teteje. Még forrón ráreszeljük a sajtot
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »