Spenótos rakottas recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg mirelit spenót
- 0,5 l tej
- 2 ek olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek liszt
- só
- bors
- 2 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg csavaros tészta
- 5 dkg trappista sajt
Elkészítése:
Olajon megpirítjuk a zúzott fokhagymát, hozzáadjuk a lisztet, kicsit pirítjuk, majd felöntjük a tejjel, hozzáadjuk a spenótot. Sűrűsödésig főzzük. Sózzuk, borsozzuk.
A tésztát sós, forró vízben kifőzzük, leszűrjük, majd a felvert tojást hozzá keverjük. A spenótos főzeléket is belekeverjük, majd olajozott, kapcsos tortaformába (24 cm) kanalazzuk.
180 fokon sütjük addig, amíg megpirul a teteje. Még forrón ráreszeljük a sajtot
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »