Spenótos quiche recept

Hozzávalók:
- 1 csomag (50 dkg) leveles tészta
- 50 dkg friss spenót
- 4-5 paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- bors
- 1 ek kukoricaliszt
Elkészítése:
A szobahőmérsékleten kiolvasztott leveles tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. 25 x 45 cm nagyságúra. A spenótot, a paradicsomot megmossuk, lecsepegtetjük.
A spenótot szélesebb csíkokra, a paradicsomot félbe, majd karikákra szeleteljük, rászórjuk a kinyújtott tésztára, és enyhén megsózzuk, borsozzuk.
A tojásokat felverjük villával, hozzáadjuk a kukoricalisztet, az áttört fokhagymát, sózzuk, és simára keverjük. Ezt a masszát egyenletesen öntsük a zöldséges tésztára.
Előmelegített sütőben, 190°C-on 25 percig sütjük. Négyzetekre vágva tálra rakosgatva kínáljuk.
Tipp:
Tejes változatban használhatunk tojás helyett tejfölt, megszórhatjuk reszelt sajttal.
A spenótos quiche kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 13 g
Zsír: 12 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »