Spenótos quiche

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 csomag (50 dkg) leveles tészta
  • 50 dkg friss spenót
  • 4-5 paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 tojás
  • bors
  • 1 ek kukoricaliszt

Elkészítése:

A szobahőmérsékleten kiolvasztott leveles tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. 25 x 45 cm nagyságúra. A spenótot, a paradicsomot megmossuk, lecsepegtetjük.

A spenótot szélesebb csíkokra, a paradicsomot félbe, majd karikákra szeleteljük, rászórjuk a kinyújtott tésztára, és enyhén megsózzuk, borsozzuk.

A tojásokat felverjük villával, hozzáadjuk a kukoricalisztet, az áttört fokhagymát, sózzuk, és simára keverjük. Ezt a masszát egyenletesen öntsük a zöldséges tésztára.

Előmelegített sütőben, 190°C-on 25 percig sütjük. Négyzetekre vágva tálra rakosgatva kínáljuk.

Tipp:

Tejes változatban használhatunk tojás helyett tejfölt, megszórhatjuk reszelt sajttal.