Spenótos nokedli tejszínes sajtszósszal recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 1 csomag mirelit spenót püré
- kb. 25 dkg liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- víz
- olaj
- kevés vaj
Szószhoz:
- 4 dl főzőtejszín
- 10 dkg márványsajt
- 1 tömlős natúr krémsajt
- 1 dl tej
- 2 gerezd fokhagyma
- bors
- szerecsendió
Elkészítése:
A kiolvasztott spenótból, a tojásból és a lisztből egy csipet sóval nokedli tésztát készítünk. Olajos, sós, forrásban lévő vízbe szaggatjuk, és kifőzzük. Leszűrve vajdarabkákat teszünk rá, ami pillanat alatt ráolvad.
Közben a főzőtejszínt a tejjel felmelegítjük, belemorzsoljuk a márványsajtot, és belenyomjuk a krémsajtot. Borssal, szerecsendióval, fokhagymával fűszerezzük. Összeforraljuk, és tálaljuk.
Tipp:
Friss spenótból is készítheted, ha dinsztelés után összeturmixolod.
A spenótos nokedlit ajánlom zöldséges ragukhoz, gombapörkölthöz, vagy akár zöldséglevesbe betétnek.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »