Spaghetti a la Puttanesca recept

Hozzávalók:
- 400 g spagetti
- 4 gerezd fokhagyma
- csilipehely
- 4 szardella filé (vagy tonhal)
- 6 olajbogyó
- 700 ml paradicsompüré (vagy ketchup)
- fahéj
- petrezselyemzöld
- reszelt sajt
- fél citrom leve
Elkészítése:
A tésztát sós, lobogó vízben kifőzzük. Kevés olajon (lehet a tonhal olaján) megpároljuk az apróra vágott fokhagymát, hozzáadjuk a csilipelyhet (lehet kevés maggal), majd a feldarabolt szardellát (tonhalat). Megszórjuk pici fahéjjal és hozzáadunk 1 marok apróra vágott friss petrezselyemzöldet.
Kevés ideig együtt pároljuk, majd hozzáadjuk a mag nélküli, félbevágott olajbogyót is. Felöntjük paradicsompürével, és lassú tűzön kb. 5 percig forraljuk.
Hozzáadjuk a lecsepegtetett tésztát (ha kell, kevés főzővízzel hígítjuk). Jól átforgatjuk, és megszórjuk petrezselyemzölddel. Megízesítjük citromlével, ha kell megsózzuk, és tálaláskor reszelt sajtot adunk hozzá.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »