Spaghetti a la Puttanesca recept
Hozzávalók:
- 400 g spagetti
- 4 gerezd fokhagyma
- csilipehely
- 4 szardella filé (vagy tonhal)
- 6 olajbogyó
- 700 ml paradicsompüré (vagy ketchup)
- fahéj
- petrezselyemzöld
- reszelt sajt
- fél citrom leve
Elkészítése:
A tésztát sós, lobogó vízben kifőzzük. Kevés olajon (lehet a tonhal olaján) megpároljuk az apróra vágott fokhagymát, hozzáadjuk a csilipelyhet (lehet kevés maggal), majd a feldarabolt szardellát (tonhalat). Megszórjuk pici fahéjjal és hozzáadunk 1 marok apróra vágott friss petrezselyemzöldet.
Kevés ideig együtt pároljuk, majd hozzáadjuk a mag nélküli, félbevágott olajbogyót is. Felöntjük paradicsompürével, és lassú tűzön kb. 5 percig forraljuk.
Hozzáadjuk a lecsepegtetett tésztát (ha kell, kevés főzővízzel hígítjuk). Jól átforgatjuk, és megszórjuk petrezselyemzölddel. Megízesítjük citromlével, ha kell megsózzuk, és tálaláskor reszelt sajtot adunk hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »

