Spaghetti a la Puttanesca recept

Hozzávalók:
- 400 g spagetti
- 4 gerezd fokhagyma
- csilipehely
- 4 szardella filé (vagy tonhal)
- 6 olajbogyó
- 700 ml paradicsompüré (vagy ketchup)
- fahéj
- petrezselyemzöld
- reszelt sajt
- fél citrom leve
Elkészítése:
A tésztát sós, lobogó vízben kifőzzük. Kevés olajon (lehet a tonhal olaján) megpároljuk az apróra vágott fokhagymát, hozzáadjuk a csilipelyhet (lehet kevés maggal), majd a feldarabolt szardellát (tonhalat). Megszórjuk pici fahéjjal és hozzáadunk 1 marok apróra vágott friss petrezselyemzöldet.
Kevés ideig együtt pároljuk, majd hozzáadjuk a mag nélküli, félbevágott olajbogyót is. Felöntjük paradicsompürével, és lassú tűzön kb. 5 percig forraljuk.
Hozzáadjuk a lecsepegtetett tésztát (ha kell, kevés főzővízzel hígítjuk). Jól átforgatjuk, és megszórjuk petrezselyemzölddel. Megízesítjük citromlével, ha kell megsózzuk, és tálaláskor reszelt sajtot adunk hozzá.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »