Spaghetti baconnal és zöldspárgával recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 25 dkg zöld spárga
- 2 szál újhagyma zöldjével
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 paradicsom
- 6 levél bazsalikom
- 6 szál kakukkfű
- 10 dkg darabolt bacon
- olívaolaj
- 3 ek szeletelt fekete olajbogyó
- só
- őrölt fekete bors
- morzsolt oregáno
- 1 dl főzőtejszín
- 5 dkg pizzasajt
Elkészítése:
A spárgák végeit levágjuk, majd a sípokat kb. 3 cm-es darabokra vágjuk. A hagymákat daraboljuk, a paradicsomot nyolcadoljuk. A tészta főzéshez felforraljuk a vizet, sózzuk, s beletesszük a tésztát.
Egy nagy serpenyőben kevés olajon lepirítjuk a bacont. Hozzáadjuk a hagymákat, majd a zöldségeket. Beletépkedjük a bazsalikomot. Fűszerezzük, pároljuk. Néhány perc elteltével beleöntjük a tejszínt.
Mire a tészta fogkemény lett, rászedjük a serpenyőben lévő zöldségekre, összekeverjük és tálalunk.
Egy tányérra szedünk a tésztából, és reszelt sajttal megszórjuk.
Tipp:
A spárga már elérhető áron kapható, így egy gyors olaszos tésztát készítettem belőle.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

