Spaghetti baconnal és zöldspárgával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25 dkg zöld spárga
- 2 szál újhagyma zöldjével
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 paradicsom
- 6 levél bazsalikom
- 6 szál kakukkfű
- 10 dkg darabolt bacon
- olívaolaj
- 3 ek szeletelt fekete olajbogyó
- só
- őrölt fekete bors
- morzsolt oregáno
- 1 dl főzőtejszín
- 5 dkg pizzasajt
Elkészítése:
A spárgák végeit levágjuk, majd a sípokat kb. 3 cm-es darabokra vágjuk. A hagymákat daraboljuk, a paradicsomot nyolcadoljuk. A tészta főzéshez felforraljuk a vizet, sózzuk, s beletesszük a tésztát.
Egy nagy serpenyőben kevés olajon lepirítjuk a bacont. Hozzáadjuk a hagymákat, majd a zöldségeket. Beletépkedjük a bazsalikomot. Fűszerezzük, pároljuk. Néhány perc elteltével beleöntjük a tejszínt.
Mire a tészta fogkemény lett, rászedjük a serpenyőben lévő zöldségekre, összekeverjük és tálalunk.
Egy tányérra szedünk a tésztából, és reszelt sajttal megszórjuk.
Tipp:
A spárga már elérhető áron kapható, így egy gyors olaszos tésztát készítettem belőle.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »