Spagetti primavera recept

Hozzávalók:
- 1 kisebb cukkini
- 10 dkg paprika
- 5-6 db koktélparadicsom
- fél póréhagyma (kb. 10 centi)
- 5-6 db gomba
- 1 közepes sárgarépa
- 1 fél kínai kel
- kis üveg bambusz
- 15 dkg csírkemell
- 0,5 l paradicsompüré
- 200 ml főzőtejszín
- só, bors ízlés szerint
- 20 dkg spagetti tészta
- reszelt parmezán és bazsalikomlevél a díszítéshez
Elkészítése:
Első lépésben feltesszük a vizet, hogy a tésztánk egyszerre legyen készen a mártással.
A csirkemellet csíkozzuk. A zöldségeket alapos mosás után szintén csíkokra vágjuk.
Egy mélyebb serpenyőbe 2 kanál olajon fehéredésig pároljuk a húst, ezután a kínai kel és a póréhagyma kivételével hozzáadjuk a zöldségeket. 5-10 percig pároljuk annyira, hogy ropogós maradjon. Sózzuk, borsozzuk. Végül hozzádjuk a póráhagymát és a kínai kelt is. Ráöntjük a paradicsompürét és átforraljuk vele.
Utolsó lépésben hozzáadjuk még a főzőtejszínt, hogy krémes legyen. Ezután összekeverjük a kifőtt spagettivel és tálaljuk. Tetejét reszelt parmezánnal és bazsalikomlevéllel díszíthetjük.
Jó étvágyat!
Tipp:
A hozzávalókat ízlés szerint lehet növelni-csökkenteni, akár ki is hagyni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »