Spagetti primavera

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 kisebb cukkini
  • 10 dkg paprika
  • 5-6 db koktélparadicsom
  • fél póréhagyma (kb. 10 centi)
  • 5-6 db gomba
  • 1 közepes sárgarépa
  • 1 fél kínai kel
  • kis üveg bambusz
  • 15 dkg csírkemell
  • 0,5 l paradicsompüré
  • 200 ml főzőtejszín
  • só, bors ízlés szerint
  • 20 dkg spagetti tészta
  • reszelt parmezán és bazsalikomlevél a díszítéshez

Elkészítése:

Első lépésben feltesszük a vizet, hogy a tésztánk egyszerre legyen készen a mártással.

A csirkemellet csíkozzuk. A zöldségeket alapos mosás után szintén csíkokra vágjuk.

Egy mélyebb serpenyőbe 2 kanál olajon fehéredésig pároljuk a húst, ezután a kínai kel és a póréhagyma kivételével hozzáadjuk a zöldségeket. 5-10 percig pároljuk annyira, hogy ropogós maradjon. Sózzuk, borsozzuk. Végül hozzádjuk a póráhagymát és a kínai kelt is. Ráöntjük a paradicsompürét és átforraljuk vele.

Utolsó lépésben hozzáadjuk még a főzőtejszínt, hogy krémes legyen. Ezután összekeverjük a kifőtt spagettivel és tálaljuk. Tetejét reszelt parmezánnal és bazsalikomlevéllel díszíthetjük.

Jó étvágyat!

Tipp:

A hozzávalókat ízlés szerint lehet növelni-csökkenteni, akár ki is hagyni.