Sült spagetti recept
Hozzávalók 4 személyre:
- 200 g spagetti
- 2 ek margarin
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek reszelt parmezán sajt
- 500 g darált hús
- 1 kisebb hagyma
- 1 zöldpaprika
- 1 doboz paradicsom konzerv (400 g)
- 1 doboz sűrített paradicsom
- 1 teáskanál cukor
- 1-1 teáskanál só
- oregánó(szurokfű)
- 200 g túró (a fele lehet juhtúró)
- olaj
- a tetejére 50 g reszelt sajt
Elkészítése:
A spagettit lobogó forró,enyhén sós vízben megfőzzük,leszűrjük és összekeverjük a vajjal. A tojást feltörjük,felverjük,beleforgatjuk a reszelt sajtot és a kifőtt tésztát,majd olajjal kikent sütőformába simítjuk.
Egy kevés olajon megfuttatjuk az apróra vágott hagymát,a kicsumázott,csíkokra szelt zöldpaprikát,hozzáadjuk a darált húst,a fölkarikázott paradicsomot és a paradicsom pürét. Cukorral,sóval ízesítjük,oregánóval fűszerezzük és addig pároljuk,amíg a zöldségek megpuhulnak. Közben a túrót szitán áttörjük és a tészta közepére halmozzunk és rálocsoljuk a fűszeres-húsos mártást. Előmelegített sütőben,közepes hőmérsékleten(175c-on)20 percig sütjük. Ekkor a tetejére szórjuk a sajtot és további 5-10 percig sütjük,amíg a sajt ráolvad.