Sült spagetti recept

Hozzávalók 4 személyre:
- 200 g spagetti
- 2 ek margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek reszelt parmezán sajt
- 500 g darált hús
- 1 kisebb hagyma
- 1 zöldpaprika
- 1 doboz paradicsom konzerv (400 g)
- 1 doboz sűrített paradicsom
- 1 teáskanál cukor
- 1-1 teáskanál só
- oregánó(szurokfű)
- 200 g túró (a fele lehet juhtúró)
- olaj
- a tetejére 50 g reszelt sajt
Elkészítése:
A spagettit lobogó forró,enyhén sós vízben megfőzzük,leszűrjük és összekeverjük a vajjal. A tojást feltörjük,felverjük,beleforgatjuk a reszelt sajtot és a kifőtt tésztát,majd olajjal kikent sütőformába simítjuk.
Egy kevés olajon megfuttatjuk az apróra vágott hagymát,a kicsumázott,csíkokra szelt zöldpaprikát,hozzáadjuk a darált húst,a fölkarikázott paradicsomot és a paradicsom pürét. Cukorral,sóval ízesítjük,oregánóval fűszerezzük és addig pároljuk,amíg a zöldségek megpuhulnak. Közben a túrót szitán áttörjük és a tészta közepére halmozzunk és rálocsoljuk a fűszeres-húsos mártást. Előmelegített sütőben,közepes hőmérsékleten(175c-on)20 percig sütjük. Ekkor a tetejére szórjuk a sajtot és további 5-10 percig sütjük,amíg a sajt ráolvad.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »