Hozzávalók 4 személyre:
Elkészítése:
A spagettit lobogó forró,enyhén sós vízben megfőzzük,leszűrjük és összekeverjük a vajjal. A tojást feltörjük,felverjük,beleforgatjuk a reszelt sajtot és a kifőtt tésztát,majd olajjal kikent sütőformába simítjuk.
Egy kevés olajon megfuttatjuk az apróra vágott hagymát,a kicsumázott,csíkokra szelt zöldpaprikát,hozzáadjuk a darált húst,a fölkarikázott paradicsomot és a paradicsom pürét. Cukorral,sóval ízesítjük,oregánóval fűszerezzük és addig pároljuk,amíg a zöldségek megpuhulnak. Közben a túrót szitán áttörjük és a tészta közepére halmozzunk és rálocsoljuk a fűszeres-húsos mártást. Előmelegített sütőben,közepes hőmérsékleten(175c-on)20 percig sütjük. Ekkor a tetejére szórjuk a sajtot és további 5-10 percig sütjük,amíg a sajt ráolvad.