Paradicsomszószos spagetti recept

Hozzávalók:
- 1 cs spagetti tészta
- 1 fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- kb 1/2 liter paradicsom konzerv (én saját, főzött paradicsomból készítettem)
- só
- bors
- olaj
- 1 kis ág bazsalikom
Elkészítése:
Kis olajon világosra dinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, a vége felé beletesszük az apróra vágott fokhagymát is, majd felengedjük a paradicsomlével, sózzuk, borsozzuk, majd sűrűre főzzük. Elkészülte előtt beledobjuk a bazsalikom ágat és még 5 percet főzzük vele, majd kidobjuk belőle.
Közben bő, forró vízben, 10 perc alatt kifőzzük a tésztát, leszűrjük és egy kevés szósszal összekeverjük, majd tálalásnál mindenki ízlése szerint szed még rá szószt. Reszelt sajtot szórhatunk még a tetejére.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »