Paradicsomszószos spagetti recept
Hozzávalók:
- 1 cs spagetti tészta
- 1 fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- kb 1/2 liter paradicsom konzerv (én saját, főzött paradicsomból készítettem)
- só
- bors
- olaj
- 1 kis ág bazsalikom
Elkészítése:
Kis olajon világosra dinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, a vége felé beletesszük az apróra vágott fokhagymát is, majd felengedjük a paradicsomlével, sózzuk, borsozzuk, majd sűrűre főzzük. Elkészülte előtt beledobjuk a bazsalikom ágat és még 5 percet főzzük vele, majd kidobjuk belőle.
Közben bő, forró vízben, 10 perc alatt kifőzzük a tésztát, leszűrjük és egy kevés szósszal összekeverjük, majd tálalásnál mindenki ízlése szerint szed még rá szószt. Reszelt sajtot szórhatunk még a tetejére.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

