Makarónitorta recept

Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 16 dkg vaj
- 2 dl tejföl
- 25 dkg makaróni
- 2-3 evőkanál olaj
- 1 evőkanál reszelt vöröshagyma
- 20 dkg főtt füstölt tarja
- 20 dkg gomba, 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kis doboz paradicsomkonzerv
- só
- csipet cukor
- őrölt bors
Elkészítés:
A lisztből, a vajból és a tejfölből vajastésztát készítünk (késsel dolgozzuk ki). Egy kis cipónyit félreteszünk belőle, a többit kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy nagy tortaformát. Az olajban megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a laskára vágott füstölt húst meg a felszeletelt gombát, megsózzuk, megborsozzuk, majd néhány perc múlva beleöntjük a paradicsompürét és kétszer annyi vizet. Öt percig forraljuk. Közben sós vízben puhára főzzük az összetördelt makarónit, leszűrjük, a gombás-sonkás paradicsommártás sűrűjével összekeverjük, és a tésztával kibélelt tortaformába öntjük. A félretett tésztából kerek lapot nyújtunk, befedjük vele a töltött tésztaserleget, nyers tojással megkenjük, és a sütőben szép aranyszínűre pirítjuk. Tálaláskor a tortakarimát lehúzzuk róla, de a tortalappal együtt csúsztatjuk tálra. Úgy szeleteljük, mint a tortát, és a maradék mártást külön tálaljuk hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »