Hozzávalók:
Elkészítés:
A lisztből, a vajból és a tejfölből vajastésztát készítünk (késsel dolgozzuk ki). Egy kis cipónyit félreteszünk belőle, a többit kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy nagy tortaformát. Az olajban megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a laskára vágott füstölt húst meg a felszeletelt gombát, megsózzuk, megborsozzuk, majd néhány perc múlva beleöntjük a paradicsompürét és kétszer annyi vizet. Öt percig forraljuk. Közben sós vízben puhára főzzük az összetördelt makarónit, leszűrjük, a gombás-sonkás paradicsommártás sűrűjével összekeverjük, és a tésztával kibélelt tortaformába öntjük. A félretett tésztából kerek lapot nyújtunk, befedjük vele a töltött tésztaserleget, nyers tojással megkenjük, és a sütőben szép aranyszínűre pirítjuk. Tálaláskor a tortakarimát lehúzzuk róla, de a tortalappal együtt csúsztatjuk tálra. Úgy szeleteljük, mint a tortát, és a maradék mártást külön tálaljuk hozzá.