Kínai Csirkés Spagetti recept
Hozzávalók:
- 1 csipet só
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csipet bors
- 1 db újhagyma (hosszában szeletelve)
- 2 evőkanál szójaszósz (világos)
- 1 evőkanál kukoricaliszt
- 15 dkg tészta (spagetti)
- 30 dkg csirkemell (filé, vékony hosszú szeletekre vágva)
- 1 db kaliforniai paprika (piros)
- 1 teáskanál fűszerkeverék (‘öt-fűszer’)
- 1 teáskanál chili szósz
- 15 dkg babcsíra
- 1-2 evőskanál mogyoró olaj (földimogyoró)
Elkészítése:
Főzd meg a tésztát sós vízben kb.5 percig al dente, vagy az utasítás szerint. Szűrd le, és öblítsd le hideg víz alatt. Pár csepp olívaolajjal keverd össze.
A csirkét tedd bele egy edénybe és tedd rá az összenyomott fokhagymát és kevés sötét szójaszószt, a fűszerkeveréket és a chilli szószt.
Kevered jól össze, és utána szórd meg kukoricaliszttel. Melegítsd fel a wok-ot amíg füstölni kezd és add hozzá a mogyoró olajat, utána a csirkét és keverd 3-4 percig, vagy addig amíg a csirke arany barna lesz.
Add hozzá a kaliforniai paprikát és keverd 1 percig, azután add hozzá a babcsírát és az újhagymát és kevered még 30 másodpercig.
Add hozzá a főtt tésztát és a világos szójaszószt, egy kevés szezám olajat és fekete borst. Tedd ezt egy tálalóra, és fogyasszátok azonnal.