Kínai Csirkés Spagetti recept

Hozzávalók:
- 1 csipet só
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csipet bors
- 1 db újhagyma (hosszában szeletelve)
- 2 evőkanál szójaszósz (világos)
- 1 evőkanál kukoricaliszt
- 15 dkg tészta (spagetti)
- 30 dkg csirkemell (filé, vékony hosszú szeletekre vágva)
- 1 db kaliforniai paprika (piros)
- 1 teáskanál fűszerkeverék (‘öt-fűszer’)
- 1 teáskanál chili szósz
- 15 dkg babcsíra
- 1-2 evőskanál mogyoró olaj (földimogyoró)
Elkészítése:
Főzd meg a tésztát sós vízben kb.5 percig al dente, vagy az utasítás szerint. Szűrd le, és öblítsd le hideg víz alatt. Pár csepp olívaolajjal keverd össze.
A csirkét tedd bele egy edénybe és tedd rá az összenyomott fokhagymát és kevés sötét szójaszószt, a fűszerkeveréket és a chilli szószt.
Kevered jól össze, és utána szórd meg kukoricaliszttel. Melegítsd fel a wok-ot amíg füstölni kezd és add hozzá a mogyoró olajat, utána a csirkét és keverd 3-4 percig, vagy addig amíg a csirke arany barna lesz.
Add hozzá a kaliforniai paprikát és keverd 1 percig, azután add hozzá a babcsírát és az újhagymát és kevered még 30 másodpercig.
Add hozzá a főtt tésztát és a világos szójaszószt, egy kevés szezám olajat és fekete borst. Tedd ezt egy tálalóra, és fogyasszátok azonnal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »