Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kínai Csirkés Spagetti recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 csipet só
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 csipet bors
    • 1 db újhagyma (hosszában szeletelve)
    • 2 evőkanál szójaszósz (világos)
    • 1 evőkanál kukoricaliszt
    • 15 dkg tészta (spagetti)
    • 30 dkg csirkemell (filé, vékony hosszú szeletekre vágva)
    • 1 db kaliforniai paprika (piros)
    • 1 teáskanál fűszerkeverék (‘öt-fűszer’)
    • 1 teáskanál chili szósz
    • 15 dkg babcsíra
    • 1-2 evőskanál mogyoró olaj (földimogyoró)

    Elkészítése:

    Főzd meg a tésztát sós vízben kb.5 percig al dente, vagy az utasítás szerint. Szűrd le, és öblítsd le hideg víz alatt. Pár csepp olívaolajjal keverd össze.
    A csirkét tedd bele egy edénybe és tedd rá az összenyomott fokhagymát és kevés sötét szójaszószt, a fűszerkeveréket és a chilli szószt.
    Kevered jól össze, és utána szórd meg kukoricaliszttel. Melegítsd fel a wok-ot amíg füstölni kezd és add hozzá a mogyoró olajat, utána a csirkét és keverd 3-4 percig, vagy addig amíg a csirke arany barna lesz.
    Add hozzá a kaliforniai paprikát és keverd 1 percig, azután add hozzá a babcsírát és az újhagymát és kevered még 30 másodpercig.
    Add hozzá a főtt tésztát és a világos szójaszószt, egy kevés szezám olajat és fekete borst. Tedd ezt egy tálalóra, és fogyasszátok azonnal.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá