Gombás-tejszínes makaróni recept
Hozzávalók:
- 50 dkg makaróni al dentére főzve
- 50 dkg csiperkegomba, megtisztítva, apróra vágva
- 1 fej vöröshagyma apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 2-3 csipet kakukkfű
- 1 evőkanál liszt
- 2 dl tejszín
- só
- bors
- olíva olaj
- 15 dkg reszelt trappista sajt
Elkészítés: A hagymát kezdjük el pirítani egy kis olíva olajon, majd ha üvegesre pirult, akkor adjuk hozzá a gombát, a fokhagymát és a kakukkfüvet is. Erős lángon pirítsuk a gombát, közben sózzunk és borsozzunk. Figyeljünk arra, hogy a gomba ne főjön túlságosan meg, maradjon egy kicsit ropogós. Ha a gomba már majdnem kész van, akkor hintsük meg egy evőkanál liszttel, jól keverjük el, majd adjuk hozzá a tejszínt is, amellyel még forraljuk 2-3 percig.
A gombás-tejszínes alapot keverjük össze a makaróni tésztával, tegyük bele egy jénaiba, vagy tepsibe, szórjuk a tetejére a reszelt sajtot, és 10 percre tegyük be a sütőbe, hogy a sajt egy kicsit megpiruljon a tetején.
Még forrón tálaljuk!
Tipp:
A gombás-tejszínes makarónihoz válasszanak egy könnyű, száraz fehérbort, mondjuk egy rajnai rizlinget.