Gombás-tejszínes makaróni

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg makaróni al dentére főzve
  • 50 dkg csiperkegomba, megtisztítva, apróra vágva
  • 1 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 2-3 csipet kakukkfű
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 dl tejszín
  • bors
  • olíva olaj
  • 15 dkg reszelt trappista sajt

Elkészítés: A hagymát kezdjük el pirítani egy kis olíva olajon, majd ha üvegesre pirult, akkor adjuk hozzá a gombát, a fokhagymát és a kakukkfüvet is. Erős lángon pirítsuk a gombát, közben sózzunk és borsozzunk. Figyeljünk arra, hogy a gomba ne főjön túlságosan meg, maradjon egy kicsit ropogós. Ha a gomba már majdnem kész van, akkor hintsük meg egy evőkanál liszttel, jól keverjük el, majd adjuk hozzá a tejszínt is, amellyel még forraljuk 2-3 percig.

A gombás-tejszínes alapot keverjük össze a makaróni tésztával, tegyük bele egy jénaiba, vagy tepsibe, szórjuk a tetejére a reszelt sajtot, és 10 percre tegyük be a sütőbe, hogy a sajt egy kicsit megpiruljon a tetején.

Még forrón tálaljuk!

Tipp:

A gombás-tejszínes makarónihoz válasszanak egy könnyű, száraz fehérbort, mondjuk egy rajnai rizlinget.