Csirkemájas rakott spagetti recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg csirkemáj
- 60 dkg spagetti
- 2 fej vöröshagyma
- 1 nagydoboz tejföl
- 25 dkg trappista sajt
- 3 db paprika
- 3 db paradicsom
- vaj a tepsi kikenéséhez
- ételízesítő
- majoránna
- őrölt fekete bors
- étolaj
- petrezselyemzöld
Elkészítése:
A csirkemájat kisebb darabokra vágjuk. A paprikát, paradicsomot felkarikázzuk. A vöröshagymát vékonyan felszeleteljük. A spagettit sós vízben kifőzzük, leöblítjük. Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, rátesszük a májat és fehéredésig pirítjuk. Ízesítjük borssal, majoránnával, ételízesítővel és 6-8 percig pirítjuk. Egy tepsit kivajazunk, beletesszük a spagetti felét. Ráterítjük a májas ragut, rászórjuk a paprika és paradicsom karikákat majd betakarjuk a spagetti másik felével. Megkenjük tejföllel, megszórjuk a reszelt sajttal és előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Készíthetjük maradék pirított csirkemájból is. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »