Spagetti recept

Hozzávalók:
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 nagy db paradicsom
- 1 kis konzerv kukorica, vagy 15 dkg fagyasztott kukorica
- olaj
- cukor
- ételízesítő
- bors
- bazsalikom
- spagetti tészta
- sajt
Elkészítése:
A felforrósított olajba (5 ek.) beleteszem a felaprított fokhagymát, a bazsalikomot, a borsot, kis lángon pirítom és már mehet is bele a felaprított vöröshagyma és a feldarabolt paradicsom.
Lassú tűzön addig főzöm, a míg a mártás sűrűségű nem lesz. Ízlés szerint ízesítjük sóval ételízesítővel, cukorral. Ha konzerv a kukorica akkor a legvégén belekeverem és épp csak összeforralom. Ha fagyasztott akkor egy másik lábasban vajon ételízesítővel és 4 ek. vízzel puhára párolom és ezután megy a paradicsom szószba.
A tésztát az előírtak szerint kifőzöm, ha megpuhult egyből szószra szűröm. (Egy kis főzővíz is mehet rá mert a tészta felveszi)
Reszelt sajttal és bazsalikommal tálalom.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »