Sonkás,gombás makaróni recept

Hozzávalók 4 személyre:
- 50 dkg makaróni
- 40 dkg gomba
- 10 dkg bacon vagy füstölt szalonna
- 20 dkg sonka
- 1 fej vöröshagyma
- 20 dkg reszelt trappista sajt
- só
- őrölt fehér bors
- 3 dl főzőtejszín
Előkészítés:
A bacont és a sonkát vékony csíkokra vágjuk. A gombát megmossuk,felszeleteljük. A hagymát apróra vágjuk.
Elkészítés:A tésztát sós vízben kifőzzük,leöblítjük. A bacont kiolvasztjuk,megdinszteljük rajta a hagymát. Rátesszük a sonkát és 4-5 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a gombát,sózzuk,borsozzuk,10-15 percig pároljuk. Ráöntjük a főzőtejszínt és 2-3 percig forraljuk.
A tésztát a gombás-sonkás mártással tálaljuk,a tetejét reszelt sajttal megszórjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »