Sonkás,gombás makaróni recept
Hozzávalók 4 személyre:
- 50 dkg makaróni
- 40 dkg gomba
- 10 dkg bacon vagy füstölt szalonna
- 20 dkg sonka
- 1 fej vöröshagyma
- 20 dkg reszelt trappista sajt
- só
- őrölt fehér bors
- 3 dl főzőtejszín
Előkészítés:
A bacont és a sonkát vékony csíkokra vágjuk. A gombát megmossuk,felszeleteljük. A hagymát apróra vágjuk.
Elkészítés:A tésztát sós vízben kifőzzük,leöblítjük. A bacont kiolvasztjuk,megdinszteljük rajta a hagymát. Rátesszük a sonkát és 4-5 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a gombát,sózzuk,borsozzuk,10-15 percig pároljuk. Ráöntjük a főzőtejszínt és 2-3 percig forraljuk.
A tésztát a gombás-sonkás mártással tálaljuk,a tetejét reszelt sajttal megszórjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

