Sonkás-többsajtos spagetti sütve recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 250 g spagetti tészta
- só
- 1 tasak carbonara sajtszósz
- 2 dl tej
- 1 tubus tejszínes tömlős sajt (100g)
- 15 dkg selyemsonka
- 3 dkg margarin
- 1 ek zsemlemorzsa
- 15 dkg trappista sajt
Elkészítése:
A spagettit sós vízben megfőzzük, leszűrjük, hagyjuk lecsöpögni.
A sonkát felkockázzuk.
A sajtszószt a tejjel csomómentesre kavarjuk, majd sűrűre főzzük.
Ha elzártuk alatta a lángot, még melegen belenyomjuk a tömlős sajtot és alaposan elkeverjük benne.
Beleforgatjuk a spagettit, majd beleszórjuk a sonkát, összeforgatjuk.
Egy közepes jénai tálat vagy tepsit kikenünk margarinnal és megszórunk zsemlemorzsával.
Belesimítjuk a spagettit.
A tetejére reszeljük a sajtot.
Előmelegített sütőbe téve 200 fokon 15 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
Tipp:
A sütés alkalmával nem pirítottam nagyon meg, aki inkább úgy szereti, még sütheti tovább egy kicsit. Bármilyen maradék felvágott, szárazka sajtvég felhasználható az elkészítésekor.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »