Sonkás-többsajtos spagetti sütve recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Hozzávalók:
- 250 g spagetti tészta
- só
- 1 tasak carbonara sajtszósz
- 2 dl tej
- 1 tubus tejszínes tömlős sajt (100g)
- 15 dkg selyemsonka
- 3 dkg margarin
- 1 ek zsemlemorzsa
- 15 dkg trappista sajt
Elkészítése:
A spagettit sós vízben megfőzzük, leszűrjük, hagyjuk lecsöpögni.
A sonkát felkockázzuk.
A sajtszószt a tejjel csomómentesre kavarjuk, majd sűrűre főzzük.
Ha elzártuk alatta a lángot, még melegen belenyomjuk a tömlős sajtot és alaposan elkeverjük benne.
Beleforgatjuk a spagettit, majd beleszórjuk a sonkát, összeforgatjuk.
Egy közepes jénai tálat vagy tepsit kikenünk margarinnal és megszórunk zsemlemorzsával.
Belesimítjuk a spagettit.
A tetejére reszeljük a sajtot.
Előmelegített sütőbe téve 200 fokon 15 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
Tipp:
A sütés alkalmával nem pirítottam nagyon meg, aki inkább úgy szereti, még sütheti tovább egy kicsit. Bármilyen maradék felvágott, szárazka sajtvég felhasználható az elkészítésekor.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.