Sonkás-többsajtos spagetti sütve

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 250 g spagetti tészta
  • 1 tasak carbonara sajtszósz
  • 2 dl tej
  • 1 tubus tejszínes tömlős sajt (100g)
  • 15 dkg selyemsonka
  • 3 dkg margarin
  • 1 ek zsemlemorzsa
  • 15 dkg trappista sajt

Elkészítése:

A spagettit sós vízben megfőzzük, leszűrjük, hagyjuk lecsöpögni.
A sonkát felkockázzuk.

A sajtszószt a tejjel csomómentesre kavarjuk, majd sűrűre főzzük.
Ha elzártuk alatta a lángot, még melegen belenyomjuk a tömlős sajtot és alaposan elkeverjük benne.
Beleforgatjuk a spagettit, majd beleszórjuk a sonkát, összeforgatjuk.

Egy közepes jénai tálat vagy tepsit kikenünk margarinnal és megszórunk zsemlemorzsával.
Belesimítjuk a spagettit.

A tetejére reszeljük a sajtot.
Előmelegített sütőbe téve 200 fokon 15 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.

Tipp:

A sütés alkalmával nem pirítottam nagyon meg, aki inkább úgy szereti, még sütheti tovább egy kicsit. Bármilyen maradék felvágott, szárazka sajtvég felhasználható az elkészítésekor.