Sonkás sztrapacska recept
Hozzávalók:
- 50 dkg burgonya
- 15 dkg prágai sonka vagy füstölt tarja kis kockára vágva
- 1 fej hagyma kockára vágva
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - olaj
- liszt
- só
- bors
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, lereszeljük, majd a tojással és liszttel, amennyit felvesz kikeverjük. Nokedlihez hasonló állagú masszát kapjunk. Ízesítjük sóval, borssal.
Forró, sós vízbe szaggatjuk, főzzük. A felaprított vöröshagymát három evőkanál olajon megpirítjuk. A sonkát is pirítjuk. A leszűrt sztrapacskához hozzáadjuk a pirított hagymát és a sonkát is, majd tálaljuk
Tipp:
Most egyszerűbben készítettem, de turbózhatjuk úgy is, hogy egy jénai tálba öntjük a sztrapacskát és vékonyan tejföllel megkenjük és sajttal bőségesen megszórjuk. Sütőben a sajtot ráolvasztjuk. A család nagy kedvence. :-)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

