Sonkás sztrapacska recept

Hozzávalók:
- 50 dkg burgonya
- 15 dkg prágai sonka vagy füstölt tarja kis kockára vágva
- 1 fej hagyma kockára vágva
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- olaj
- liszt
- só
- bors
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, lereszeljük, majd a tojással és liszttel, amennyit felvesz kikeverjük. Nokedlihez hasonló állagú masszát kapjunk. Ízesítjük sóval, borssal.
Forró, sós vízbe szaggatjuk, főzzük. A felaprított vöröshagymát három evőkanál olajon megpirítjuk. A sonkát is pirítjuk. A leszűrt sztrapacskához hozzáadjuk a pirított hagymát és a sonkát is, majd tálaljuk
Tipp:
Most egyszerűbben készítettem, de turbózhatjuk úgy is, hogy egy jénai tálba öntjük a sztrapacskát és vékonyan tejföllel megkenjük és sajttal bőségesen megszórjuk. Sütőben a sajtot ráolvasztjuk. A család nagy kedvence. :-)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »