Sonkás sztrapacska recept

Hozzávalók:
- 50 dkg burgonya
- 15 dkg prágai sonka vagy füstölt tarja kis kockára vágva
- 1 fej hagyma kockára vágva
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- olaj
- liszt
- só
- bors
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, lereszeljük, majd a tojással és liszttel, amennyit felvesz kikeverjük. Nokedlihez hasonló állagú masszát kapjunk. Ízesítjük sóval, borssal.
Forró, sós vízbe szaggatjuk, főzzük. A felaprított vöröshagymát három evőkanál olajon megpirítjuk. A sonkát is pirítjuk. A leszűrt sztrapacskához hozzáadjuk a pirított hagymát és a sonkát is, majd tálaljuk
Tipp:
Most egyszerűbben készítettem, de turbózhatjuk úgy is, hogy egy jénai tálba öntjük a sztrapacskát és vékonyan tejföllel megkenjük és sajttal bőségesen megszórjuk. Sütőben a sajtot ráolvasztjuk. A család nagy kedvence. :-)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »