Sonkás-ruccolás pizza recept

Hozzávalók:
- 1 evőkanál olaj
- 1 kg finomliszt
- 1 kocka élesztő (5 dkg)
- 1 pohár meleg tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 üveges paradicsomlé
- 1-2 kiskanál cukor
- 2 fej lilahagyma
- 2-3 paradicsom
- 30-40 dkg sajt
- 500 gramm sonka
- meleg víz annyi,hogy formálható cipó legyen kb 1 pohár
- ruccola ízlés szerint
- ízlés szerint só
Elkészítése:
Az élesztőt, cukrot és a meleg tejet összekeverem kelesztem 5 percet, majd hozzáadom a lisztet, tojást, sót, étolajat, meleg vizet. Jól összegyúrom és kb 30 percet kelesztem. Kinyújtom tepsibe teszem.
Rákenem a paradicsomszószt, rászórom a reszelt sonkát, amit sajtreszelőn reszelek le, általában ezért veszek tömbbe sonkát, így könnyen reszelhető.
Rárakom a lilahagymát és a paradicsomszeleteket. Megszórom a tetejét sajttal, majd az előmelegített sütőben 200 fokon kb 10-15 percet sütöm. Amikor már majdnem készen van, akkor rakom rá a ruccolát és még egy picit sütöm vele. Ez az adag 2 nagy tepsire elegendő.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »