Sonkás-ruccolás pizza recept
Hozzávalók:
- 1 evőkanál olaj
- 1 kg finomliszt
- 1 kocka élesztő (5 dkg)
- 1 pohár meleg tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 üveges paradicsomlé
- 1-2 kiskanál cukor
- 2 fej lilahagyma
- 2-3 paradicsom
- 30-40 dkg sajt
- 500 gramm sonka
- meleg víz annyi,hogy formálható cipó legyen kb 1 pohár
- ruccola ízlés szerint
- ízlés szerint só
Elkészítése:
Az élesztőt, cukrot és a meleg tejet összekeverem kelesztem 5 percet, majd hozzáadom a lisztet, tojást, sót, étolajat, meleg vizet. Jól összegyúrom és kb 30 percet kelesztem. Kinyújtom tepsibe teszem.
Rákenem a paradicsomszószt, rászórom a reszelt sonkát, amit sajtreszelőn reszelek le, általában ezért veszek tömbbe sonkát, így könnyen reszelhető.
Rárakom a lilahagymát és a paradicsomszeleteket. Megszórom a tetejét sajttal, majd az előmelegített sütőben 200 fokon kb 10-15 percet sütöm. Amikor már majdnem készen van, akkor rakom rá a ruccolát és még egy picit sütöm vele. Ez az adag 2 nagy tepsire elegendő.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

