Sonkás-pritaminos pizza recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 30 dkg liszt
- 1 tk só
- 2 dkg friss élesztő
- 1,6 dl meleg víz
- 1 tk tyúkzsír
Feltéthez:
- 1,5 dl tejföl
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
- 0,5 kk házi fokhagymakrém (esetleg 2 gerezd fokhagyma)
- 18 dkg sajt
- 20 dkg csirkemell sonka
- 1 közepes fej lila hagyma
- 1 piros pritaminpaprika
Elkészítése:
Az élesztőt a meleg, de nem forró vízbe morzsoljuk, elkeverjük benne, de nem szükséges futtatni. A lisztet egy tálba szitáljuk, beleszórjuk a sót, kicsit megkavarjuk, hozzáadjuk a tyúkzsírt, az élesztős vizet.
Alaposan kidagasztjuk. Kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük. Egy kör alakú pizza sütőt kikenünk kevéske margarinnal és megszórjuk liszttel.
A sonkát és a lila hagymát nagyobb darabokra, a paprikát apróbbra vágjuk. A sajtot lereszeljük.
A tejfölt egy tálkában meghintjük a sóval, borssal, és elkeverjük a fokhagymakrémmel, valamint beleszórjuk a sajt 1/3-át. A sütőt előmelegítjük.
A megkelt tésztát az előkészített formába nyomkodjuk. Megkenjük a fokhagymás-sajtos tejföllel. Megszórjuk a lilahagymával, sonkával, pritamin paprikával és meghintjük a reszelt sajttal.
180 fokon 30 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
Tipp:
Természetesen bármilyen maradék felvágottal is készíthető.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »

