Hozzávalók:
Tésztához:
Feltéthez:
Elkészítése:
Az élesztőt a meleg, de nem forró vízbe morzsoljuk, elkeverjük benne, de nem szükséges futtatni. A lisztet egy tálba szitáljuk, beleszórjuk a sót, kicsit megkavarjuk, hozzáadjuk a tyúkzsírt, az élesztős vizet.
Alaposan kidagasztjuk. Kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük. Egy kör alakú pizza sütőt kikenünk kevéske margarinnal és megszórjuk liszttel.
A sonkát és a lila hagymát nagyobb darabokra, a paprikát apróbbra vágjuk. A sajtot lereszeljük.
A tejfölt egy tálkában meghintjük a sóval, borssal, és elkeverjük a fokhagymakrémmel, valamint beleszórjuk a sajt 1/3-át. A sütőt előmelegítjük.
A megkelt tésztát az előkészített formába nyomkodjuk. Megkenjük a fokhagymás-sajtos tejföllel. Megszórjuk a lilahagymával, sonkával, pritamin paprikával és meghintjük a reszelt sajttal.
180 fokon 30 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
Természetesen bármilyen maradék felvágottal is készíthető.