Sonkás-pórés pizza recept

Hozzávalók:
- 30 dkg finomliszt
- 1,5 dkg élesztő
- 1 evőkanál olivaolaj
- 1/2 dl tej
- 1 csipet cukor
- 1 kávéskanál só
- 1 dl langyos víz
- 1 üveg pizzaszósz
- 15 dkg szeletelt füstöltsonka
- 30 dkg gépsonka
- 1 szál póréhagyma
- 2 paradicsom
- 1 hegyes erős paprika
- 10 dkg reszeltsajt
Elkészítése:
A paradicsomot és a hagymát szeletekre vágjuk. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt begyúrjuk a tésztát, és 1/2 órát meleg helyen kelesztjük.
A tésztát a kiolajozott pizzaformába nyomkodjuk, megszurkáljuk villával az alját, majd megkenjük a pizzaszósszal.
Rátesszük a sonkacsíkokat, szeletelt hagymát. Teszünk még csípős paprika és paradicsomkarikákat. Reszelt sajtot szórunk a tetejére, és előmelegített sütőben , 200 fokon 10 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »