Sonkás olivabogyós pizza recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25 g élesztő
- fél kg finomliszt
- 1 pohár meleg tej
- 1 evőkanál cukor
- ízlés szerint só
- 1 pohár meleg víz
- 1 evőkanál étolaj
- 100 g mozarella golyó
- 20 dkg sonka
- 15 dkg trappista sajt
- ízlés szerint olivabogyó
- ízlés szerint madársaláta
- ízlés szerint paradicsomszósz
Elkészítése: Az élesztőt a cukorral és a meleg tejjel összekeverem, majd hozzáadom a lisztet, a sót és végén a meleg vizet, kb. 1 pohárnyit, de lehet látni, ahogy gyúrom össze, hogy mennyit vesz fel, ne legyen ragacsos, könnyen cipóvá formálható legyen. Majd a végén hozzáadom az étolajat és kelesztőtálba kb. negyedórát kelesztem.
Kinyújtom egy nagy tepsi nagyságúra és megkenem a paradicsomszósszal, ez bármilyen lehet üveges, dobozos, ízesített, natúr. A sonkát lereszelem sajtreszelőn és rászórom. Megszórom madársalátával és a reszelt trappista sajttal.
Végül a tetejére rárakom a mozzarella golyókat és az olivabogyókat. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 10-15 percet sütöm, amikor már a szélén látom, hogy megpirult kész. Nem szabad sokáig sütni ki ne száradjon. Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »