Sonkás lángos teljeskiőrlésű lisztből recept

Hozzávalók:
- 1/2 kg teljes kiőrlésű liszt
- 1 dl tej
- 1 élesztő
- só
- 10 dkg sonka
- langyos víz
- 1 tk nádcukor
- reszelt sajt
- tejföl
- fokhagyma
Elkészítése:
Az élesztőt a cukorral és a langyos tejjel felfuttatjuk, majd az átszitált, sózott liszthez keverjük. A sonkát felaprítjuk, majd belekeverjük a tésztába. Addig dagasztjuk langyos vízzel, amíg kellően levegős nem lesz. Fél órát pihentetjük, majd kb 1 cm vastagra nyújtjuk és rombusz formára vágjuk. A közepén egy pici rést vágunk rá, hogy ott is ropogósra süljön. Bő olajban kisütjük. Aprított olíva olajos fokhagymával, reszelt sajttal és sok-sok tejföllel tálaljuk.
Tipp:
A sütéshez én kókusz olajat használtam.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »