Sonkás-gombás sült tészta recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 csomag masni tészta (farfalle)
- 10 dkg vaj
- 20 dkg apró gomba negyedelve
- 1 csomag újhagyma karikázva
- 5 dkg liszt
- 500 ml tej
- só
- bors
- 15 dkg füstölt sonka, vagy tarja
- 15 dkg sajt reszelve.
Elkészítése:
Főzzük ki a tésztát.
Eközben a vaj felén pirítsuk meg a gombát. Vegyük ki a serpenyőből, adjuk hozzá a maradék vajat és az apróra szeletelt újhagyma háromnegyed részét. Nagyjából 1 percig pároljuk. Ezután készítsük el a besamel mártást, vagyis szórjuk meg a liszttel és öntsük fel a hideg tejjel.
Jól keverjük el, nehogy csomós legyen. Amikor besűrűsödik, adjuk hozzá a kockázott sonkát és a reszelt sajt felét. Itt újra fűszerezzük tetszés szerint.
A krémes masszához öntsük hozzá a tésztát jól keverjük el, majd egy jénai tálba öntsük át az egészet. Szórjuk meg a maradék hagymával, illetve reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben 175 fokon kb 10 percig süssük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.