Smarni avagy császármorzsa sütőben recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 3 dkg vaj + 1 evőkanálnyi
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg liszt
- 8 dkg cukor + 1 csomag vaniliás cukor
- 4 dl tej
- 1 csipet só
- 1 csipet fahéj
Elkészítése:
A 3 dkg vajat a cukorral elkeverjük, amennyire lehet.
A tojásokat egyenként ütjük bele és jól keverjük el. Ezután adjuk hozzá a tejet, majd a lisztet.
Végül a sót, fahéjat és a vaniliás cukrot keverjük a tésztába. A tésztának nem kell csomómentesnek lennie. Állaga a palacsintatésztánál kicsit sűrűbb.
1 evőkanálnyi vajat a tepsibe rakunk és megolvasztjuk a sütőben. Amikor a vaj megolvadt, a tepsit kicsit megdöntögetjük, hogy mindenhova jusson a zsiradékból.
A tésztát ebbe a kivajazott tepsibe öntjük, majd a 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk.
Kb. 20 percig sütjük. Amikor a tészta felpúposodott és kicsit megbarnult a teteje, kivesszük a sütőből, és egy kanállal vagy késsel összetörjük, szétszaggatjuk, majd visszarakjuk még a sütőbe néhány percre.
Porcukorral megszórva vagy lekvárral tálaljuk.
Tipp:
Nagy tepsiben süssük, mert a tészta nagyon megdagad, felpúposodik!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »