Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Smarni avagy császármorzsa sütőben recept

Smarni avagy császármorzsa sütőben
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 3 dkg vaj + 1 evőkanálnyi
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg liszt
    • 8 dkg cukor + 1 csomag vaniliás cukor
    • 4 dl tej
    • 1 csipet só
    • 1 csipet fahéj

    Elkészítése:

    A 3 dkg vajat a cukorral elkeverjük, amennyire lehet.

    A tojásokat egyenként ütjük bele és jól keverjük el. Ezután adjuk hozzá a tejet, majd a lisztet.

    Végül a sót, fahéjat és a vaniliás cukrot keverjük a tésztába. A tésztának nem kell csomómentesnek lennie. Állaga a palacsintatésztánál kicsit sűrűbb.
    1 evőkanálnyi vajat a tepsibe rakunk és megolvasztjuk a sütőben. Amikor a vaj megolvadt, a tepsit kicsit megdöntögetjük, hogy mindenhova jusson a zsiradékból.

    A tésztát ebbe a kivajazott tepsibe öntjük, majd a 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk.

    Kb. 20 percig sütjük. Amikor a tészta felpúposodott és kicsit megbarnult a teteje, kivesszük a sütőből, és egy kanállal vagy késsel összetörjük, szétszaggatjuk, majd visszarakjuk még a sütőbe néhány percre.

    Porcukorral megszórva vagy lekvárral tálaljuk.

    Tipp:

    Nagy tepsiben süssük, mert a tészta nagyon megdagad, felpúposodik!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá