Smarni avagy császármorzsa sütőben recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 3 dkg vaj + 1 evőkanálnyi
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg liszt
- 8 dkg cukor + 1 csomag vaniliás cukor
- 4 dl tej
- 1 csipet só
- 1 csipet fahéj
Elkészítése:
A 3 dkg vajat a cukorral elkeverjük, amennyire lehet.
A tojásokat egyenként ütjük bele és jól keverjük el. Ezután adjuk hozzá a tejet, majd a lisztet.
Végül a sót, fahéjat és a vaniliás cukrot keverjük a tésztába. A tésztának nem kell csomómentesnek lennie. Állaga a palacsintatésztánál kicsit sűrűbb.
1 evőkanálnyi vajat a tepsibe rakunk és megolvasztjuk a sütőben. Amikor a vaj megolvadt, a tepsit kicsit megdöntögetjük, hogy mindenhova jusson a zsiradékból.
A tésztát ebbe a kivajazott tepsibe öntjük, majd a 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk.
Kb. 20 percig sütjük. Amikor a tészta felpúposodott és kicsit megbarnult a teteje, kivesszük a sütőből, és egy kanállal vagy késsel összetörjük, szétszaggatjuk, majd visszarakjuk még a sütőbe néhány percre.
Porcukorral megszórva vagy lekvárral tálaljuk.
Tipp:
Nagy tepsiben süssük, mert a tészta nagyon megdagad, felpúposodik!