Smarni avagy császármorzsa sütőben

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 3 dkg vaj + 1 evőkanálnyi
  • 4 tojás
  • 25 dkg liszt
  • 8 dkg cukor + 1 csomag vaniliás cukor
  • 4 dl tej
  • 1 csipet só
  • 1 csipet fahéj

Elkészítése:

A 3 dkg vajat a cukorral elkeverjük, amennyire lehet.

A tojásokat egyenként ütjük bele és jól keverjük el. Ezután adjuk hozzá a tejet, majd a lisztet.

Végül a sót, fahéjat és a vaniliás cukrot keverjük a tésztába. A tésztának nem kell csomómentesnek lennie. Állaga a palacsintatésztánál kicsit sűrűbb.
1 evőkanálnyi vajat a tepsibe rakunk és megolvasztjuk a sütőben. Amikor a vaj megolvadt, a tepsit kicsit megdöntögetjük, hogy mindenhova jusson a zsiradékból.

A tésztát ebbe a kivajazott tepsibe öntjük, majd a 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk.

Kb. 20 percig sütjük. Amikor a tészta felpúposodott és kicsit megbarnult a teteje, kivesszük a sütőből, és egy kanállal vagy késsel összetörjük, szétszaggatjuk, majd visszarakjuk még a sütőbe néhány percre.

Porcukorral megszórva vagy lekvárral tálaljuk.

Tipp:

Nagy tepsiben süssük, mert a tészta nagyon megdagad, felpúposodik!