Sajttal sült túrós tészta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 60 dkg fodros nagykocka
- 80 dkg túró
- 3 kis tejföl
- 35 dkg húsos császárszalonna
- 25 dkg reszelt sajt
- só
- őrölt fehér bors
- olaj
Elkészítése:
A tésztát kifőzzük, leszűrjük, hideg víz alatt alaposan átmossuk. Egy kb. 30×20 cm-es tepsibe öntjük.
A szalonnát kockázzuk fel, és egy kis olajon süssük üvegesre. A túrót a tejföllel eldolgozzuk, és a tésztával összekeverjük.
Hozzákeverjük a pirított szalonnát a kisült zsírjával együtt. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A tetejét reszelt sajttal megszórjuk, és addig sütjük, amíg a sajt is megpirul.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
Finom egytálétel, laktató.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »

