Sajttal sült túrós tészta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 60 dkg fodros nagykocka
  • 80 dkg túró
  • 3 kis tejföl
  • 35 dkg húsos császárszalonna
  • 25 dkg reszelt sajt
  • őrölt fehér bors
  • olaj

Elkészítése:

A tésztát kifőzzük, leszűrjük, hideg víz alatt alaposan átmossuk. Egy kb. 30×20 cm-es tepsibe öntjük.

A szalonnát kockázzuk fel, és egy kis olajon süssük üvegesre. A túrót a tejföllel eldolgozzuk, és a tésztával összekeverjük.

Hozzákeverjük a pirított szalonnát a kisült zsírjával együtt. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A tetejét reszelt sajttal megszórjuk, és addig sütjük, amíg a sajt is megpirul.

Jó étvágyat kívánok!

Tipp:

Finom egytálétel, laktató.