Sajtos-tésztás ragu recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1/2 kg darált sertéshús
- 1 fej hagyma
- 1 evőkanál olasz fűszerkeverék
- reszelt sajt és lapka sajt
- 1 evőkanál sűrített paradicsom
- 1 csomag tészta (500 g)
- só, bors
- olaj
Elkészítése:
A tésztát sós vízben megfőzöm.
A hagymát felvágom és kevés olajon megdinsztelem, hozzáadom a húst és 5-7 percen át pirítom, majd belekeverem a sűrített paradicsomot, fűszerkeveréket. Felöntöm kevés vízzel, épp csak annyival, hogy ne süljön oda, majd készre főzöm.
A tésztát leszűröm és összekeverem a hússal. Egy hőálló tálat vagy jénait kizsírozok és a tésztás hús felét belesimítom. Rárakom sorban a lapkasajtot, majd a tészta másik felével beborítom. Reszelt sajttal megszórom, 180 fokos sütőben 10 perc alatt összesütöm és már készen is van.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »