Sajtos-tésztás ragu recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1/2 kg darált sertéshús
- 1 fej hagyma
- 1 evőkanál olasz fűszerkeverék
- reszelt sajt és lapka sajt
- 1 evőkanál sűrített paradicsom
- 1 csomag tészta (500 g)
- só, bors
- olaj
Elkészítése:
A tésztát sós vízben megfőzöm.
A hagymát felvágom és kevés olajon megdinsztelem, hozzáadom a húst és 5-7 percen át pirítom, majd belekeverem a sűrített paradicsomot, fűszerkeveréket. Felöntöm kevés vízzel, épp csak annyival, hogy ne süljön oda, majd készre főzöm.
A tésztát leszűröm és összekeverem a hússal. Egy hőálló tálat vagy jénait kizsírozok és a tésztás hús felét belesimítom. Rárakom sorban a lapkasajtot, majd a tészta másik felével beborítom. Reszelt sajttal megszórom, 180 fokos sütőben 10 perc alatt összesütöm és már készen is van.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.