Sajtos-tejfölös tészta recept

Hozzávalók:
- 40 dkg tészta (bármilyen)
- 3 dl tejföl
- 10 dkg reszelt sajt
- majoránna
- ételízesítő
- fokhagyma
Elkészítése:
Lobogó, forró vízben megfőzzük a tésztát (a főzővízbe kevés olajat és sót teszünk).
Közben a tejfölt elkeverjük ételízesítővel, majoránnával, ízlés szerint fokhagymával (nem kell túlfűszerezni).
A sajtot reszeljük le.
A kifőtt tésztát szűrjük le, öblítsük át, majd a fűszeres tejföllel és a reszelt sajttal együtt kínáljuk.
A sajtos-tejfölös tészta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 20 g
Zsír: 9 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »