Sajtos-tejfölös tészta recept
Hozzávalók:
- 40 dkg tészta (bármilyen)
- 3 dl tejföl
- 10 dkg reszelt sajt
- majoránna
- ételízesítő
- fokhagyma
Elkészítése:
Lobogó, forró vízben megfőzzük a tésztát (a főzővízbe kevés olajat és sót teszünk).
Közben a tejfölt elkeverjük ételízesítővel, majoránnával, ízlés szerint fokhagymával (nem kell túlfűszerezni).
A sajtot reszeljük le.
A kifőtt tésztát szűrjük le, öblítsük át, majd a fűszeres tejföllel és a reszelt sajttal együtt kínáljuk.
A sajtos-tejfölös tészta kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 20 g
Zsír: 9 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »
A legjobb krémes és szeletes sütik karácsonyra – 25 kipróbált recept
A karácsonyi időszakban mindig jól jön néhány biztosan bevált vendégváró sü
Tovább olvasom »
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »

