Sajtos-tejfölös lángos recept
Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- fél liter tej
- 2 csomag élesztő
- csipet só
- 1 nagy burgonya
- olaj
Elkészítése: A lisztet beleöntöm a kelesztőtálba, teszek bele 1 csipet sót. A tejbe megfuttatom az élesztőt. A burgonyát megfőzöm annyi vízbe,hogy ellepje. Ha megfőtt, akkor a vízben megtöröm a burgonyát és a liszthez öntöm, majd az élesztőt is. Bedagasztom, egy kis olajat is tehetünk hozzá, amennyit felvesz!!!
Ha megkelt,akkor olajos tálcán kinyújtom, és forró olajban készre sütöm.
Megkenem tejföllel, és sajttal megszórom!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »

