Sajtos-tejfölös lángos recept

Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- fél liter tej
- 2 csomag élesztő
- csipet só
- 1 nagy burgonya
- olaj
Elkészítése: A lisztet beleöntöm a kelesztőtálba, teszek bele 1 csipet sót. A tejbe megfuttatom az élesztőt. A burgonyát megfőzöm annyi vízbe,hogy ellepje. Ha megfőtt, akkor a vízben megtöröm a burgonyát és a liszthez öntöm, majd az élesztőt is. Bedagasztom, egy kis olajat is tehetünk hozzá, amennyit felvesz!!!
Ha megkelt,akkor olajos tálcán kinyújtom, és forró olajban készre sütöm.
Megkenem tejföllel, és sajttal megszórom!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »