Rakott zöldbab recept
                            Hozzávalók:
- 1 kg zöldbab
 - 0,5 kg (orsó) tészta
 - 3 közepes paradicsom
 - 3 közepes zöldpaprika
 - 2 nagyobb vagy 3 kisebb fej vöröshagyma
 - 2 gerezd fokhagyma
 - 4,5 dl tejföl
 - 15 dkg füstölt szalonna
 - 15 dkg sajt
 - só, bors ízlés szerint
 
Elkészítése:
A zöldbabot és a tésztát külön-külön, sós vízben megfőzzük és leszűrjük.
A paradicsomot, a zöldpaprikát, a vöröshagymát és a fokhagymát aprítóban vagy turmixban. Közepesen folyós masszát kapunk.
A szalonnát apró kockákra vágjuk és megsütjük, de nem pirítjuk meg.
Egy nagyobb tálban összekeverjük a babot és a tésztát. Ráöntjük a hagymás masszát, a tejfölt és a szalonnát. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és jól összekeverjük.
Egy közepes tepsit kizsírozunk és elterítjük benne egyenletesen a tésztát, tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük míg a sajt rá nem pirul. Ez kb 20 perc.
Tipp:
Én mindig teljes kiőrlésű tésztát veszek hozzá, de itt az eredeti receptet írtam le. Egyszer kifelejtettem a szalonnát és úgy is finom volt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
				
				Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
				
				Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
				
				Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
				
				12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
				
				Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
				
				12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »



