Rakott zöldbab recept

Hozzávalók:
- 1 kg zöldbab
- 0,5 kg (orsó) tészta
- 3 közepes paradicsom
- 3 közepes zöldpaprika
- 2 nagyobb vagy 3 kisebb fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 4,5 dl tejföl
- 15 dkg füstölt szalonna
- 15 dkg sajt
- só, bors ízlés szerint
Elkészítése:
A zöldbabot és a tésztát külön-külön, sós vízben megfőzzük és leszűrjük.
A paradicsomot, a zöldpaprikát, a vöröshagymát és a fokhagymát aprítóban vagy turmixban. Közepesen folyós masszát kapunk.
A szalonnát apró kockákra vágjuk és megsütjük, de nem pirítjuk meg.
Egy nagyobb tálban összekeverjük a babot és a tésztát. Ráöntjük a hagymás masszát, a tejfölt és a szalonnát. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és jól összekeverjük.
Egy közepes tepsit kizsírozunk és elterítjük benne egyenletesen a tésztát, tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük míg a sajt rá nem pirul. Ez kb 20 perc.
Tipp:
Én mindig teljes kiőrlésű tésztát veszek hozzá, de itt az eredeti receptet írtam le. Egyszer kifelejtettem a szalonnát és úgy is finom volt.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »