Rakott zöldbab recept

Hozzávalók:
- 1 kg zöldbab
- 0,5 kg (orsó) tészta
- 3 közepes paradicsom
- 3 közepes zöldpaprika
- 2 nagyobb vagy 3 kisebb fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 4,5 dl tejföl
- 15 dkg füstölt szalonna
- 15 dkg sajt
- só, bors ízlés szerint
Elkészítése:
A zöldbabot és a tésztát külön-külön, sós vízben megfőzzük és leszűrjük.
A paradicsomot, a zöldpaprikát, a vöröshagymát és a fokhagymát aprítóban vagy turmixban. Közepesen folyós masszát kapunk.
A szalonnát apró kockákra vágjuk és megsütjük, de nem pirítjuk meg.
Egy nagyobb tálban összekeverjük a babot és a tésztát. Ráöntjük a hagymás masszát, a tejfölt és a szalonnát. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és jól összekeverjük.
Egy közepes tepsit kizsírozunk és elterítjük benne egyenletesen a tésztát, tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük míg a sajt rá nem pirul. Ez kb 20 perc.
Tipp:
Én mindig teljes kiőrlésű tésztát veszek hozzá, de itt az eredeti receptet írtam le. Egyszer kifelejtettem a szalonnát és úgy is finom volt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »