Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott zöldbab recept

Rakott zöldbab
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg zöldbab
    • 0,5 kg (orsó) tészta
    • 3 közepes paradicsom
    • 3 közepes zöldpaprika
    • 2 nagyobb vagy 3 kisebb fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 4,5 dl tejföl
    • 15 dkg füstölt szalonna
    • 15 dkg sajt
    • só, bors ízlés szerint

    Elkészítése:

    A zöldbabot és a tésztát külön-külön, sós vízben megfőzzük és leszűrjük.

    A paradicsomot, a zöldpaprikát, a vöröshagymát és a fokhagymát aprítóban vagy turmixban. Közepesen folyós masszát kapunk.

    A szalonnát apró kockákra vágjuk és megsütjük, de nem pirítjuk meg.

    Egy nagyobb tálban összekeverjük a babot és a tésztát. Ráöntjük a hagymás masszát, a tejfölt és a szalonnát. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és jól összekeverjük.

    Egy közepes tepsit kizsírozunk és elterítjük benne egyenletesen a tésztát, tetejét megszórjuk reszelt sajttal.

    200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük míg a sajt rá nem pirul. Ez kb 20 perc.

    Tipp:

    Én mindig teljes kiőrlésű tésztát veszek hozzá, de itt az eredeti receptet írtam le. Egyszer kifelejtettem a szalonnát és úgy is finom volt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá