Rakott zöldbab

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg zöldbab
  • 0,5 kg (orsó) tészta
  • 3 közepes paradicsom
  • 3 közepes zöldpaprika
  • 2 nagyobb vagy 3 kisebb fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4,5 dl tejföl
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 15 dkg sajt
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítése:

A zöldbabot és a tésztát külön-külön, sós vízben megfőzzük és leszűrjük.

A paradicsomot, a zöldpaprikát, a vöröshagymát és a fokhagymát aprítóban vagy turmixban. Közepesen folyós masszát kapunk.

A szalonnát apró kockákra vágjuk és megsütjük, de nem pirítjuk meg.

Egy nagyobb tálban összekeverjük a babot és a tésztát. Ráöntjük a hagymás masszát, a tejfölt és a szalonnát. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és jól összekeverjük.

Egy közepes tepsit kizsírozunk és elterítjük benne egyenletesen a tésztát, tetejét megszórjuk reszelt sajttal.

200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük míg a sajt rá nem pirul. Ez kb 20 perc.

Tipp:

Én mindig teljes kiőrlésű tésztát veszek hozzá, de itt az eredeti receptet írtam le. Egyszer kifelejtettem a szalonnát és úgy is finom volt.