Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott túrós tészta recept

Rakott túrós tészta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg fodros nagykocka
    • 1 kg túró
    • 2 kis dobozos tejföl
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg füstölt szalonna
    • só ízlés szerint

    Elkészítése:

    A tésztát a szokásos módon, sós, olajos vízben kifőzzük.

    A túrót összekeverjük a tejföllel, a tojással és egy kevés sóval. (Én kevertem bele a pirított szalonnából is.)

    A szalonnát kis kockákra vágva lepirítjuk. Egy tűzálló tál aljára locsolunk kevés szalonnazsírt, erre rakunk egy réteg tésztát, erre rá a tejfölös túró fele. Sózzuk, ha igényli, majd rátesszük a maradék tésztát, és a tetejére a tejfölös túró másik felét, végül a szalonnapörcöt.

    Előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük, hogy az ízek jól összeérjenek.

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá