Rakott túrós tészta recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 60 dkg fodros nagykocka
- 1 kg túró
- 2 kis dobozos tejföl
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg füstölt szalonna
- só ízlés szerint
Elkészítése:
A tésztát a szokásos módon, sós, olajos vízben kifőzzük.
A túrót összekeverjük a tejföllel, a tojással és egy kevés sóval. (Én kevertem bele a pirított szalonnából is.)
A szalonnát kis kockákra vágva lepirítjuk. Egy tűzálló tál aljára locsolunk kevés szalonnazsírt, erre rakunk egy réteg tésztát, erre rá a tejfölös túró fele. Sózzuk, ha igényli, majd rátesszük a maradék tésztát, és a tetejére a tejfölös túró másik felét, végül a szalonnapörcöt.
Előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük, hogy az ízek jól összeérjenek.
Jó étvágyat kívánok!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.