Rakott túrós tészta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 60 dkg fodros nagykocka
- 1 kg túró
- 2 kis dobozos tejföl
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 25 dkg füstölt szalonna
- só ízlés szerint
Elkészítése:
A tésztát a szokásos módon, sós, olajos vízben kifőzzük.
A túrót összekeverjük a tejföllel, a tojással és egy kevés sóval. (Én kevertem bele a pirított szalonnából is.)
A szalonnát kis kockákra vágva lepirítjuk. Egy tűzálló tál aljára locsolunk kevés szalonnazsírt, erre rakunk egy réteg tésztát, erre rá a tejfölös túró fele. Sózzuk, ha igényli, majd rátesszük a maradék tésztát, és a tetejére a tejfölös túró másik felét, végül a szalonnapörcöt.
Előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük, hogy az ízek jól összeérjenek.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »

