Rakott túrós tészta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Rakott túrós tészta

Hozzávalók:

  • 60 dkg fodros nagykocka
  • 1 kg túró
  • 2 kis dobozos tejföl
  • 2 tojás
  • 25 dkg füstölt szalonna
  • só ízlés szerint

Elkészítése:

A tésztát a szokásos módon, sós, olajos vízben kifőzzük.

A túrót összekeverjük a tejföllel, a tojással és egy kevés sóval. (Én kevertem bele a pirított szalonnából is.)

A szalonnát kis kockákra vágva lepirítjuk. Egy tűzálló tál aljára locsolunk kevés szalonnazsírt, erre rakunk egy réteg tésztát, erre rá a tejfölös túró fele. Sózzuk, ha igényli, majd rátesszük a maradék tésztát, és a tetejére a tejfölös túró másik felét, végül a szalonnapörcöt.

Előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük, hogy az ízek jól összeérjenek.

Jó étvágyat kívánok!