Rakott spagetti recept

Hozzávalók:
- 50 dkg spagetti tészta
- 450 g tejföl
- 40 dkg párizsi
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1 ek olaj
- 1 mk pirospaprika
- 15 dkg reszelt sajt
- só
- őrölt bors
Elkészítése:
A tésztát sós, lobogó vízben kifőzzük, majd vízzel leöblítjük. Pici olajat öntünk rá és összekeverjük.
A vöröshagymát apróra daraboljuk, felmelegített olajon átfuttatjuk, pirospaprikával megszórjuk, a durvára reszelt párizsit rátesszük és ízlés szerint fűszerezzük. Fedő alatt készre sütjük.
Egy hőálló tálat vajjal kikenünk, egy sor tésztát teszünk az aljára, rá a fele párizsit, majd tejföllel meglocsoljuk, elsimítjuk és addig folytatjuk, míg el nem fogynak a hozzávalók.
Az utolsó sort tejföllel lekenjük, bőven megszórjuk reszelt sajttal és 200 fokra melegített sütőben aranybarnára sütjük. Készíthetjük hússal vagy zöldségekkel is.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »