Rakott spagetti recept
Hozzávalók:
- 50 dkg spagetti tészta
- 450 g tejföl
- 40 dkg párizsi
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1 ek olaj
- 1 mk pirospaprika
- 15 dkg reszelt sajt
- só
- őrölt bors
Elkészítése:
A tésztát sós, lobogó vízben kifőzzük, majd vízzel leöblítjük. Pici olajat öntünk rá és összekeverjük.
A vöröshagymát apróra daraboljuk, felmelegített olajon átfuttatjuk, pirospaprikával megszórjuk, a durvára reszelt párizsit rátesszük és ízlés szerint fűszerezzük. Fedő alatt készre sütjük.
Egy hőálló tálat vajjal kikenünk, egy sor tésztát teszünk az aljára, rá a fele párizsit, majd tejföllel meglocsoljuk, elsimítjuk és addig folytatjuk, míg el nem fogynak a hozzávalók.
Az utolsó sort tejföllel lekenjük, bőven megszórjuk reszelt sajttal és 200 fokra melegített sütőben aranybarnára sütjük. Készíthetjük hússal vagy zöldségekkel is.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

