Hozzávalók:
Elkészítése:
A tésztát sós, lobogó vízben kifőzzük, majd vízzel leöblítjük. Pici olajat öntünk rá és összekeverjük.
A vöröshagymát apróra daraboljuk, felmelegített olajon átfuttatjuk, pirospaprikával megszórjuk, a durvára reszelt párizsit rátesszük és ízlés szerint fűszerezzük. Fedő alatt készre sütjük.
Egy hőálló tálat vajjal kikenünk, egy sor tésztát teszünk az aljára, rá a fele párizsit, majd tejföllel meglocsoljuk, elsimítjuk és addig folytatjuk, míg el nem fogynak a hozzávalók.
Az utolsó sort tejföllel lekenjük, bőven megszórjuk reszelt sajttal és 200 fokra melegített sütőben aranybarnára sütjük. Készíthetjük hússal vagy zöldségekkel is.
Jó étvágyat hozzá!