Mac and Cheese recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 dkg makaróni, vagy penne
- 6 dkg vaj
- 3 dkg liszt
- só
- bors
- 5 dl tej
- 30 dkg ementáli, vagy cheddar sajt
Elkészítése:
A tésztát enyhén sós vízben megfőzzük.
A vajat egy lábasban felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, a sót, a borsot. Ha összeállt, levesszük a tűzről, és lassan, folytonos kevergetés mellett beleöntjük a tejet. Sűrűre forraljuk.
Beletesszük a sajtokat, és addig keverjük, amíg elolvad. Beleöntjük a tésztát, óvatosan összeforgatjuk, és egy közepes méretű jénai tálba öntjük. Előmelegített sütőben 180 fokon aranybarnára sütjük!
Tipp:
Én tálalásnál tejföllel meglocsoltam!
Nagyon sok változata van. Szoktam beletenni sonkát, bacont, lila hagymát, de volt már olyan is, hogy gombával készítettem. Ez az alap, ami jól variálható, attól függően, hogy éppen mi van otthon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »