Mac and Cheese recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 30 dkg makaróni, vagy penne
- 6 dkg vaj
- 3 dkg liszt
- só
- bors
- 5 dl tej
- 30 dkg ementáli, vagy cheddar sajt
Elkészítése:
A tésztát enyhén sós vízben megfőzzük.
A vajat egy lábasban felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, a sót, a borsot. Ha összeállt, levesszük a tűzről, és lassan, folytonos kevergetés mellett beleöntjük a tejet. Sűrűre forraljuk.
Beletesszük a sajtokat, és addig keverjük, amíg elolvad. Beleöntjük a tésztát, óvatosan összeforgatjuk, és egy közepes méretű jénai tálba öntjük. Előmelegített sütőben 180 fokon aranybarnára sütjük!
Tipp:
Én tálalásnál tejföllel meglocsoltam!
Nagyon sok változata van. Szoktam beletenni sonkát, bacont, lila hagymát, de volt már olyan is, hogy gombával készítettem. Ez az alap, ami jól variálható, attól függően, hogy éppen mi van otthon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

